eigen_frontfoto

EBA

Biomethaan, de energie voorbij

Datum publicatie

Wie biomethaan hoort, denkt meteen aan groene energie. Maar biomethaan is veel meer dan dat! De productie van biomethaan brengt verschillende andere voordelen met zich mee, zoals de verwerking van organisch afval, emissiereducties, jobcreatie... De Europese Biogas Associatie (EBA) publiceerde recent de studie 'Beyond energy - monetising biomethane's whole-system benefits' waarin door Guidehouse de bijkomende voordelen van biomethaanproductie via anaerobe vergisting en thermische vergassing van biomassa werden onderzocht en gekwantificeerd.

Studiedag Power-to-Methane

Datum publicatie

Op 6 september organiseerde European Biogas Association (EBA), samen met Gas Infrastructure Europe (GIE) en European Renewable Gas Registry (ERGaR), een gezamenlijke workshop rond Power-to-Methane (P2M). P2M is een volgende stap in de integratie van Power-to-Gas in het (toekomstige) energielandschap. Bij Power-to-Gas wordt hernieuwbare elektriciteit omgezet via hydrolyse tot waterstof wanneer er een overschot is op de elektriciteitsmarkt.

EBA workshop: Contribution of biogas towards European renewable energy policy beyond 2020

Datum publicatie

Afgelopen woensdag organiseerde de European Biogas Association (EBA) een workshop met de nadruk op de rol van biogas in het Europees energielandschap van de toekomst. De vaststelling dat Europa momenteel enkel inzet op de productie van groene stroom en blind blijkt te zijn voor mogelijkheden van groen gas, liep als een rode draad door de verschillende presentaties.

Biogas conference Gent - Aftermovie

Datum publicatie

Voor wie er in september niet bij kon zijn geeft deze aftermovie van de EBA biogasconferentie in Gent een leuke impressie. De volgende editie gaat door in JANUARI 2018 in ANTWERPEN!

Geslaagde eerste editie van de TransBio Summer School

Datum publicatie

Van 26 tot 30 september ging de eerste TransBio Summer School door. Een organisatie van Biogas-E en de Universiteit van Gent in het kader van het VLAIO-VIS traject TransBio. De Summer School haakte aan bij de internationaal gerenommeerde biogasconferentie van de European Biogas Association (EBA) die slechts om de 2 jaar wordt georganiseerd. De week speelde zich voornamelijk af tussen de muren van de abdij van Drongen, en het NH Hotel in Gent.

Greening gas for a more sustainable future

Datum publicatie

The great potential of biogas and its role in the upcoming gas revolution were the main messages of the EBA Conference 2016

More than 200 delegates gathered this week in Ghent, Belgium, to attend the latest edition of the EBA Conference. The programme, with contributions by a record number of 47 speakers, 19 exhibitors and 33 poster presenters, was attended by stakeholders coming from 29 different countries.  56 participants joined the last day of the conference for a study tour to the nearby facilities of Ivaco (Gistel) and Digrom (Ardooie).

 

TransBio Summer School

Datum publicatie
English Version Below

Biogas-E en de Universiteit Gent - als mede-organisatoren van de EBA conferentie - hebben het intitiatief genomen om een Summer School te organiseren die opgebouwd is rond deze EBA-conferentie. De conferentie maakt tevens ook integraal deel uit van de Summer School.

EBA Biomethane & Biogas Report 2015 gepubliceerd

Datum publicatie

In december 2015 publiceerde de European Biogas Association (EBA) de meest recente data en ontwikkeling binnen de Europese biogas- en biomethaansector. Volgens de meest recente data zijn er in Europa 17.240 biogasinstallaties en 367 opwerkingsinstallaties voor biomethaan. Deze analyse wordt gevoed vanuit de nationale biogasverenigingen en hun publicaties maar ook op basis van eigen onderzoek. Het resultaat is een editie die de analyses die in de voorbije jaren werden uitgevoerd verder uitdiept en kritisch bekijkt, met meer en betere visualisering van de beschikbare data.

EBA conferentie komt in 2016 naar Gent

Datum publicatie

De tweejaarlijkse conferentie van de European Biogas Association (EBA) is haar meest belangrijke evenement  De 3de editie zal van 27-29 september 2016 doorgaan in Gent.