eigen_frontfoto

highlighted

FAQ's debietmeters meststromen

Datum publicatie
Veelgestelde vragen over de verplichte installatie van debietmeters op biogasinstallaties voor het monitoren van vloeibare meststromen.

OG POCKETBOER 2

De afgelopen jaren hielp de operationele groep POCKETBOER de kleinschalige vergistingssector mee vooruit met concrete stappen in de richting van veranderingen die de kwaliteit van de installaties en de uitbating ervan ten goede komen. Verschillende individuele landbouwers en constructeur(s) voerden reeds wijzigingen door aan (de bouw van) hun installatie(s) om deze beter te laten presteren.

Omschakeling naar investeringssteun voor kleinschalige vergisting: Veelgestelde vragen.

Datum publicatie

Vanaf 1 januari 2018 krijgen startende kleinschalige biogasinstallaties met een geïnstalleerd vermogen tot en met 10 kWe geen steun meer via groenestroomcertificaten en warmtekrachtcertificaten. Er wordt door het VEA een overgang naar investeringssteun voorzien. Nadat het systeem enkele maanden in werking is, komen nogal wat vragen naar boven. Biogas-E zet ze voor u op een rijtje. Heeft u nog een vraag? Neem contact op via info@biogas-e.be.

Wat is de hoogte van de investeringsteun?

TransBio

Met het TransBio project wenst Biogas-E in te zetten op de verdere optimalisatie van het basis bedrijfsmodel door in te zetten op de basiswaarden waaruit de sector initieel is gegroeid: kennis en innovatie. Zodoende moet het bedrijfsmodel voor anaerobe vergisting rendabeler en minder afhankelijk worden van grillige variaties in de ondersteuning.