eigen_frontfoto

AFGELOPEN - TransBio Studiedag en Business Speeddate: Een Biomethaaninstallatie vanaf nul

 

Biomethaan

Datum: 18 december 2018
9u30 - 14u

Locatie: Renewable Energy House
Aarlenstraat 63-67
1040 Brussel

Steeds meer bedrijven en organisaties uiten de wens naast hun elektriciteitsverbruik ook het gasverbruik te vergroenen, Europa werkt volop aan een registratiesysteem voor groen gas en daarbovenop wordt binnenkort het eerste groene gas in het Belgische gasnetwerk geïnjecteerd. Hoog tijd om ons te verdiepen in het biomethaan businessmodel! Hoe kun je een biomethaan businessmodel opbouwen? Aan wie kun je het groene gas verkopen? Hoe gebeurt de aansluiting op het gasnet? Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Op 18 december organiseert Biogas-E de studiedag “Een Biomethaaninstallatie vanaf nul”. Na een inspirerende voormiddagsessie, kunnen deelnemers in namiddag aansluiten op de Business speeddate

Schrijf je in via onderstaand formulier.

Programma 

9.30 – 12.00 Voormiddagsessie

Hoe een biomethaan businessmodel opbouwen? Erik Brouwer (Biolease Nederland) en Harmen Dekker (DMT)
Biolease Nederland biedt opwerkingsinstallaties aan als leaseproduct en DMT environmental technology is producent van opwerkingsinstallaties, gebruik makend van membraantechnologie. Samen geven zij toelichting over enkele interessante biomethaan businesscases in Nederland. Hoe begin je eraan? En wat is de productieprijs voor biomethaan?

Het vermarkten van biomethaan Frederik Gast (BiogasPlus) en Dirk Focroul (Gas.be)
BiogasPlus is producent van opwerkingsinstallaties op basis van verschillende technologieën. Fredrik gaat dieper in op verkoopstrategieën voor groen gas. Aan wie kan je het groene gas verkopen en aan welke prijs? Gas.be licht de start van het registratiesysteem voor groen gas in België toe.

De aansluiting van een biomethaaninstallatie op het gasnet Vince van den Ven (Fluvius), Rob van der Heijden (Gavilar) en Arie Visser (Gavilar)
Eenmaal het biomethaan is geproduceerd, moet het ook nog worden getransporteerd en dit kan via het bestaande gasnet. Hoe verloopt de aansluiting? Welke verantwoordelijkheden heeft de producent en welke heeft de distributienetbeheerder? Hoe worden de kosten verdeeld? Onder meer deze vragen worden beantwoord door distributienetbeheerder Fluvius en producent van groengas invoedingsinstallaties gAvilar.

Vergunningen en subsidies Bram de Keulenaere (Profex) en Kristof Bol (Profex)
Bram de Keulenaere is expert in vergunningsaanvragen en steun- en regelgeving relevant voor biogasinstallaties. Geraakt een biomethaaninstallatie makkelijk vergund? En welke subsidiemogelijkheden zijn er?

12.00 – 12.30 Netwerklunch

12.30 – 14.30 Business speeddate

Tijdens de business speeddate krijgen de deelnemers de kans in gesprek te gaan met constructeurs van (onderdelen van) opwerkingsinstallaties, studiebureaus en andere organisaties die producten of diensten leveren relevant voor biomethaaninstallaties. Deze speeddates zijn dé unieke kans om uw ideeën richting een biomethaanproject af te toetsen.

Deelnemers aan de business speeddate zijn biogas- of andere bedrijven met ideeën richting een biomethaanproject.
Standhouders zijn constructeurs van (onderdelen van) opwerkingsinstallaties, studiebureaus en andere organisaties die producten of diensten leveren relevant voor een biomethaaninstallatie.

Wens je graag een stand op de business speeddate? Schrijf je in via onderstaand formulier of neem contact op via info@biogas-e.be voor meer info.

Deelname

Voormiddagsessie en Netwerklunch

Deelname: € 100

1 persoon 50% korting voor Biogas-E VIP leden
1 persoon gratis voor Biogas-E Gouden leden

Voormiddagsessie, Netwerklunch en deelname aan business speeddate

Deelname: € 150

1 persoon 50% korting voor Biogas-E VIP leden
1 persoon gratis voor Biogas-E Gouden leden

Voormiddagsessie, Netwerklunch en stand tijdens business speeddate

Stand: € 250 (excl. BTW), € 200 euro (excl. BTW) voor Biogas-E leden

==> Meer info over een lidmaatschap
 

Standen business speeddate

CarboTech

 

Carbotech-gas Systems -Viesmann heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het bouwen van bigoas opwerkingsinstallaties tot methaan. De installaties van CarboTech maken gebruik van de Pressure Swing Adsorption (PSA) - techniek en is gebaseerd op het gebruik van een moleculaire zeef (typisch speciale actief kool of zeolieten) waarbij CO2 en H2O selectief worden geadsorbeerd. Bij lage druk (vacuum pomp) kan de kolom terug worden geregenereerd. Aangezien H2S irreversibel adsorbeert moet het vooraf worden verwijderd in een actief kool toren. De PSA is een compacte techniek en geschikt indien er geen proceswarmte aanwezig is. Meer info op: www.carbotech.info 

 

DMT
DMT environmental technology is de grootste producent ter wereld van installaties voor het opwaarderen van biogas tot zuiver methaan via membraan technologie. Samen met Biolease Nederland biedt DMT opwaarderingsinstallaties aan als leaseproduct. Meer info op: https://www.dmt-et.nl/ 
Technogas

Technogas is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het ontwerp en fabricage van verschillende biogasoplossingen zoals:
- voorbehandelingsinstallaties
- koel- en compressieskids
- fakkels
- biogasopwerkingssystemen (officiële partner van Bricht Biomethane BV)
- (bio)-CNG compressie - tankstations
Als expert op het gebied van biogas kan Technogas zijn klanten begeleiden van conceptfase tot kant-en-klare operationele oplossingen. Meer info op: www.technogas.be of lf@technogas.be.

Desotec

 

Desotec levert mobiele actieve koolfilters voor het zuiveren van biogas. Om biogas om te zetten naar elektriciteit, herbruikbare warmte of biomethaan, dient het gas eerst gezuiverd te worden. Typische componenten die uit het biogas verwijderd moeten worden zijn H2S en terpenen. Desotec heeft reeds meerdere referenties bij biomethaaninstallaties en is steeds betrokken vanaf de ontwerpfase van de installatie. Meer info op www.desotec.com/nl 

Van Laecke

 

Van Laecke Group is een familiale KMO met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. Van Laecke Group is importeur van JENZ, de Europese marktleider in professionele houtchippers en shredders. Hun doordachte schredders zijn multifunctionele machines die heel wat verschillende afvalstoffen kunnen verwerken zoals groenafval, biomassa, schors, materiaal voor biogascentrales, boomwortels, A-hout, grasbalen, hard plastiek… Met een JENZ shredder kunnen operatoren de gasopbrengst maximaliseren. Shredden van materiaal zorgt voor een homogenere output en betere omstandigheden voor bacteriën. Dit zorgt ervoor dat de gasproductie versneld worden. Verschillende lange termijn testen hebben een verbetering van 15% aangetoond. Meer info op vanlaeckegroup.com  

Netzsch Netzsch is leverancier van pompsystemen. Netzsch beschikt over een mengpomp met transportschroef geschikt voor biogasinstallaties voor weinig pulserend transport van substraten onder continue druk. Daarnaast beschikt Netzsch ook over wormpompen, lobbenpompen en grinders. Meer info op: pumpen.netzsch.com/be-nl/

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door:

transbio Vlaio

Inschrijven