eigen_frontfoto

Geüpdatete tips & tricks van en voor pocketboeren

Image
Poster

In kader van de Operationele Groep Pocketboer, wat hoofdzakelijk fungeerde als overleg- en netwerkplatform voor uitbaters van kleinschalige biogasinstallaties, werd in 2019 een poster opgesteld die de learned lessons samenvatte. Deze poster kwam tot stand door het delen van ervaringen, het vergelijken van installaties alsook door het zoeken en vinden van oplossingen om installaties performanter te laten draaien. 

Heel wat pocketboeren (in spe) vonden ook opnieuw hun weg naar het twee jaar durende vervolgtraject, zijnde de Operationele Groep Pocketboer 2. Pocketboer 2 bracht andermaal relevante ontwikkelingen alsook nuttige ervaringen en bevindingen voort, dewelke werden geïntegreerd in de oorspronkelijke poster. Zo werden de eerder aangehaalde aandachtspunten onder andere aangevuld met informatie over mogelijke externe ontzwaveling, het gebruik van een schuimklopper en het afstemmen van energieproductie en -verbruik. Na lancering van deze geüpdatete poster op de online slotbijeenkomsten, kunnen de tips & tricks hier nu ook vrij worden geraadpleegd. 

De update van deze tips & tricks werd mogelijk gemaakt door de kerngroepleden van Pocketboer 2: Inagro, Boerenbond, Biogas-E en Innolab alsook vijf uitbater-landbouwers (Kris Muys, Dries Matthys, Stefan Wyers, Paul Leenaerts en Patrick Devreese).
 

Foto: © Inagro

 

Datum publicatie