eigen_frontfoto

Praktijkonderzoeker energie

Jouw job

Als praktijkonderzoeker energie focus je op onderzoek naar energie op land- en tuinbouwbedrijven. Je maakt deel uit van het team Energie en Circulaire Economie van Inagro en werkt nauw samen met onze onderzoekers, onderzoekscentra in binnen- en buitenland en landbouwers. Je krijgt een gevarieerd werkpakket.

 • Je volgt de ontwikkelingen in het energielandschap op de voet en speelt in op opportuniteiten voor de land- en tuinbouwsector. Denk aan hernieuwbare energie, energiebesparing en energiemanagement. Daarbij verdiep je je zowel in de technische aspecten als in de wetgeving. Je vertaalt je bevindingen naar specifieke landbouwcontexten.

 • Je ondersteunt Enerpedia, het samenwerkingsverband op Vlaams niveau, en houdt de website www.enerpedia.be mee actueel.

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor landbouwers die vragen hebben over energie op het landbouwbedrijf. In projecten volg je het energiemanagement van landbouwbedrijven op. Je verzamelt data over de energieproductie en het energieverbruik en ontwikkelt scenario’s om het energiemanagement te optimaliseren.

 • Je onderzoekt de potentiële rol van landbouwbedrijven in lokale energiegemeenschappen.

 • Je brengt kennis tot bij de land- en tuinbouwers via artikels in de vakpers, demo’s en voordrachten.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een master ingenieurswetenschappen met affiniteit voor energie of je kan relevante ervaring voorleggen. Bij voorkeur heb je affiniteit met de land- en tuinbouwsector.

 • Je kunt je werk zelfstandig plannen en organiseren en neemt graag initiatief. Bovendien ben je besluitvaardig.

 • Met een stipte en nauwkeurige aanpak stel je hoge eisen aan de kwaliteit van je werk. Problemen pak je doelgericht aan.

 • Je drukt je vlot uit in het Nederlands.

 • Dankzij je communicatieve vaardigheden weet je de boodschap vlot over te brengen naar de doelgroep. Resultaten vertaal je moeiteloos naar vlotte teksten. Ook netwerken en spreken voor groepen gaan je goed af.

 • Je beschikt over een rijbewijs B en een eigen wagen.

Onze medewerkers zijn gedreven en creatief en brengen innovatieve ideeën aan. Ze gaan respectvol om met mensen en middelen en kunnen goed samenwerken. Ze werken efficiënt en resultaatgericht om de gemaakte afspraken en timing te behalen binnen het voorziene budget. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid dragen we hoog in het vaandel. Bovendien hebben we aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu.

Ons aanbod

We bieden een voltijdse job met een contract van onbepaalde duur en een interessant salarispakket (niveau A). Relevante ervaring wordt meegenomen in de anciënniteit. Je profiteert van een flexibele uur- en verlofregeling en een telewerkpolicy. Daarnaast krijg je maaltijdcheques, een hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding (met mogelijkheid tot fietsleasing).

Je krijgt een functie met veel ruimte voor eigen aanpak, initiatief en opleidingskansen in een professionele organisatie die actief is in duurzame land- en tuinbouw. Inagro’s ruime expertise en brede netwerk in de Europese projectwerking vormt een ideale werkcontext!

Ben je pas afgestudeerd of doe je dat binnenkort? Grijp je kans!

 • "Land- en tuinbouw, interessant!"

 • "Teamgeest op de werkvloer, yes!"

 • "Goeie work-lifebalance, hoera!"

Een job bij Inagro is het ideale opstapje naar een interessante carrière. Deze job is er eentje waarvoor je 's maandags graag uit je bed springt. Omringd door een mix van jonge en ervaren collega's ga je aan de slag in jouw onderzoeksthema en bouw je in een mum van tijd on-the-job ervaring op. Heb je je talenten ten volle benut, dan bieden groeikansen nieuwe uitdagingen.

 

Interesse? Solliciteer nu.

 

 

Datum