eigen_frontfoto

Europees project NUTRI-KNOW gaat van start

NutriKnow_logo

Het NUTRI-KNOW project, gefinancierd door het Horizon Europe-programma van de Europese Commissie, ging begin januari officieel van start. Vandaag en morgen gaat het kick-off event door in Vic (Spanje). 

NUTRI-KNOW heeft tot doel kennis rond nutriëntenbeheer en circulaire bio-economie voortvloeiend uit 12 EIP-AGRI (AGRIcultural European Innovation Partnership) Operationele Groepen (OG’s) te bundelen, verstaanbaar te maken, breed te verspreiden en toe te passen in de agrarische sector. 11 internationale partners slaan gedurende drie jaar de handen in elkaar om dit te realiseren. Door het samenbrengen van ervaringen uit verschillende OG's kan elke stap in de waardeketen van nutriëntenbeheer (veehouderij, opslagsystemen, verwerkingstechnologieën, kunstmestproductie, transport en toepassing) geoptimaliseerd worden.

Binnen het project staat Biogas-E mee in voor het verzamelen van relevante data in een meta-database, het opstellen van beleidsaanbevelingen, het oprichten van een Community of Practice (CoP) rond nutriëntenbeheer en de disseminatie.

Bekijk onze projectpagina voor meer informatie.

EC This project has received funding from the European Union's Horizon Europe research and innovation programme under grant agreement No 101086542

Foto: © NUTRI-KNOW

Datum publicatie