eigen_frontfoto

Europees project SEMPRE-BIO gaat van start

SEMPRE-BIO

Het SEMPRE-BIO project, gefinancierd door het Horizon Europe-programma van de Europese Commissie, ging begin november officieel van start. Vandaag en morgen gaat het kick-off event door in Barcelona.

In lijn met de Europese Green Deal en het recente REPowerEU-plan, speelt dit project in op de (huidige) nood aan groen gas ter vervanging van fossiele tegenhangers. Gedurende 3,5 jaar zullen nieuwe kostenefficiënte oplossingen voor biomethaanproductie worden gedemonstreerd en zal worden gestreefd naar het verhogen van de marktacceptatie van biomethaangerelateerde technologieën. 16 internationale partners met ervaring op het gebied van onderzoek en technologische ontwikkeling in de biomethaansector, waaronder Biogas-E, dragen bij aan dit project. 

Verschillende productietechnologieën zullen getest worden aan de hand van drie case studies in drie verschillende landen, waarvan één in België (Adinkerke). In België betreft het de demonstratie van een nieuwe kostenefficiënte oplossing die bio-LNG en vloeibaar CO2 kan produceren uit biogas, met integratie van het opzuiveringsproces op boerderijschaal. Biogas-E zal mee instaan voor implementatie en management van de demosite, waarbij wordt gekeken naar de uitdagingen en mogelijkheden voor biomethaanproductie. Daarnaast zal Biogas-E ook bijdragen aan techno-economische analyses en de marktopname van biomethaan, maar ook communicatie en disseminatie behoort tot het takenpakket van Biogas-E. 

Lees het persbericht in bijlage (ENG) of bekijk onze projectpagina voor meer informatie. 

 

EC

This project has received funding from the European Union’s Horizon Europe programme under grant agreement Nº 101084297.

 

Foto: © SEMPRE-BIO en © European Union

Datum publicatie