eigen_frontfoto

Biomass Purchase Manager

Jobomschrijving

In onze 6 biogasinstallaties worden verschillende soorten organisch afval verwerkt tot groene stroom en warmte. Om de continuïteit van het proces te verzekeren, zorgt onze commerciële afdeling voor de aankoop, planning en transport van de juiste grondstoffen. Om dit verder te optimaliseren, zijn we op zoek naar een extra collega.

We gaan op zoek naar iemand die een achtergrond in milieu combineert met commerciële affiniteit. Bij de initiële stappen in de aankoop van afvalstromen worden de activiteiten van BiogasTec voorgesteld en wordt er bekeken welke afvalstromen kunnen afgenomen worden. In een volgende stap wordt de waarde van de afvalstroom bepaald en wordt er een offerte opgesteld. In jouw functie zet je jouw wetenschappelijke achtergrond in om de energiewaarden van afvalstromen te beoordelen of op zoek te gaan naar afvalstoffen die we ontbreken. Verder zal je ook bedrijven contacteren in functie van aankoop en duurzame relaties uitbouwen met voedings-, landbouw- en afvalverwerkende industrie in Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Je onderhoudt bestaande relaties en gaat actief op zoek naar nieuwe leveranciers.

Naast de groene elektriciteit en warmte, komt er ook een bodemverbeteraar voort uit het proces. Voor de afzet hiervan, leg je ook contacten met landbouwers of landbouwcoöperatieven. Tot slot overleg je op regelmatige basis met de commercieel verantwoordelijke over de voortgang en vertegenwoordig je BiogasTec op beurzen of netwerkevents.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een opleiding in een milieugeoriënteerde richting achter de rug en combineert dit met commercieel talent.
  • Je hebt affiniteit in landbouw- of voedingssector.
  • Je werkt graag zelfstandig en kan vlot prioriteiten leggen. Je werkt nauwkeurig en denkt proactief mee over de beste (technische) oplossing.
  • Je kan vlot met de courante Office-toepassingen werken, met Excel in het bijzonder.
  • Nederlands en Engels beheers je zeer goed. Goede kennis van een derde taal zoals Duits of Frans is een meerwaarde.

Wat bieden we?

Bij BiogasTec kom je terecht in een groeiende onderneming die zich engageert in een duurzame relatie met zijn medewerkers. Je kan rekenen op de nodige ondersteuning van gemotiveerde, enthousiaste collega’s met vakkennis. Verder kun je rekenen op de nodige opleidingen, die je in staat stellen te groeien in je functie. Daarnaast bieden we je een vast contract, een goede work-life balance, een marktconform salarispakket en extralegale voordelen.

Bij interesse kan je via deze link solliciteren.

Datum